X
X

Küncülü Akıt tarifi

26.09.2012 Çarşamba 15:28 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Şanlıurfa'nın yöresel tatlarından Küncülü Akıt tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

4 su bardağı susam
1 su bardağı pekmez
½ su bardağı şeker
 
Yapılışı:
Susam bir tavada hafifçe ısıtılır, pekmezle iyice karıştırılarak pişirilir. Üzerine yarım su bardağı şekeri eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Macunsu karışım sıkılaşmaya başlayınca kıvama geldiği anlaşılır. Küncülü akıt geniş bir tepsiye yayılır. Tabanı ıslatılan bir tavayla üstüne bastırılarak sıkılaştırılır. Küncülü akıt serinleyince tam olarak soğuması için buzdolabına  alınır. Soğuyan Küncülü akıt elle kırılarak servise hazır edilir.