X
X

Kuru Patlıcan Boranisi tarifi

10.01.2012 Salı 10:08 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Kuru Patlıcan Boranisi'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 ½  kg  kabukları soyulmuş kuru patlıcan
250 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 orta boy soğan
2 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber
 
Sosu için:
Yoğurt
Sarımsak
 
Yapılışı:
Kuru patlıcanlar açılması için ılık suda bekletilir.Kıyma yağsız tencerede  kavrulur. Soğanlar yemeklik doğranır. Suyunu veren kıymaya  zeytinyağı ilave edilir ve arzuya göre tuz, karabiber ve pul biber eklenerek karıştırılır ve soğanları ilave edilir. Pirinç yıkanır ve salça ile beraber harcın içine eklenir.  Biraz karıştırıldıktan sonra ayrı bir kaba boşaltırlır. Ilık suda bekletilen patlıcanlar yıkanıp süzüldükten sonra, kıymalı harcın piştiği tencereye alınır. 2 kat patlıcan arasına kıymalı harç konur ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pişirilir. Sosu için sarmısaklar dövülür ve yoğurtla karıştırılır. Pişen yemek servis tabağına alındıktan sonra sarmısaklı yoğurdu üzerine gezdirilir. Kuru Patlıcan Boranisi servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI