X
X

Kürze tarifi

24.04.2012 Salı 10:13 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Kürze'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr kıyma
150 gr tereyağı
4 orta boy soğan
4 diş sarmısak
3 yemek kaşığı turşu suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
 
Hamuru için:
2 bardak su
2 yumurta
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Soğan küçük küçük doğranır ve kıyma üzerine eklenir. Sarmısaklar da doğranır ve 1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber ile birlikte kıymaya ilave edilir. Malzemelere 3 yemek kaşığı turşu suyu eklenip kıymalı harç harmanlanır. Hamur 2 eşit bezeye ayrılır.  Yapışmaması için unlanan beze güzelce açılır. Bardağın ağzı ile açılan hamur daire şeklinde kesilir. Kesilen parçaların ortasına kıymalı harç yerleştirilir. Harç, hamurun ortasına yerleştirildikten sonra  işaret parmağının etrafına sarılıp kenarları burularak birleştirilir. Diğer beze de açılıp aynı şekilde kesilerek kapatılır.Derin bir tencerede su kaynatılır. İçine 1 yemek kaşığı tuz ilave edilir. Kürzeler tek tek suyun içine alınarak haşlanır. Kürzeler suyun üzerine çıktıkça piştiği anlaşılır ve sudan alınır.Tereyağı eritilir ve biber eklenerek kızdırlır. Kürzelerin üzerine arzuya göre sarmısaklı yoğurt dökülür ve biberli sosu gezdirilir.
 
Kürze servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI