X
X

Kuş Tatlısı tarifi

08.04.2013 Pazartesi 10:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Kuş Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase ceviz
2 yemek kaşığı tarçın
Hamuru için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 bardak su
½ limon
 
Yapılışı:
İki su bardağı şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılıp, limon sıkılır ve soğuması için kenara alınır. Aldığı kadar una 2 yemek kaşığı yoğurt, ve 1 yumurta koyulur. Tuz ve su eklenen karışım yoğurularak hamur hazırlanır ve dinlendirilir. 1 kase öğütülen ceviz, yemek kaşığı tarçın ile karıştırılır. Dinlenen hamur açılıp kare kare kesilir. Cevizli tarçınlı harç koyulup şeker paketi gibi kapatılır. Hazırlanan içi cevizli tarçınlı hamurlar, yağda kızartılır ve soğuyan şerbete atılır. Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına dizilir.
 
Kuş tatlısı sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI