X
X

Kuzu Kapama tarifi

08.01.2013 Salı 10:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırklareli'nin yöresel tatlarından Kuzu Kapama tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo kuzu eti
2 adet kuru soğan
½ bağ taze soğan
½ bağ maydanoz
½ bağ dere otu
½ bağ taze nane
2 bardak pirinç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı karabiber
Sıcak su
 
Yapılışı:
Yemeğin pişirileceği tencereye bir yemek tabağı ters olarak yerleştirilir. 1 kilo kuzu eti bu tabağın üzerine dizilir. Birer yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ tencereye eklenir. Üzerine bir soğan dörde bölerek etlerle pişmesi için koyulur. Etlerin üzerine birer tatlı kaşığı kuru nane ve karabiber ekilir. Yarım çay bardağı su eklenen etler tencerenin kapağı kapatılarak buharda pişirilir. 1 adet kuru soğan, yarımşar bağ taze soğan, maydanoz, dere otu ve taze nane yemeklik doğranır. Malzemelerin hepsi yağda kavrulurken ıslatılmış pirinç eklenir. Kavurma işlemi tamamlanınca malzemeler fırın tepsisine yerleştirilir. Buharda pişen etler pirinç ve yeşilliklerin arasına ve üzerine yerleştirilerek fırına verilir. Etler kızarana kadar pişirilen yemek ikrama hazır hale gelir.
 
Kuzu kapama sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI