X
X

Lahana Böreği tarifi

15.02.2013 Cuma 09:44 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Lahana Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet büyük lahana
400 gram kıyma
1 kase pirinç
3 adet sivri biber
3 adet domates
2 adet soğan
½ bağ maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 kaşık tereyağı
Sos için:
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağı
 
Yapılışı:
Lahana böreği için bir büyük lahananın yaprakları ayıklanır ve yıkanır. Dibindeki kalın hamurlar alınır ve kaynar suda yumuşayana kadar kaynatılır. Suyu süzülüp soğutulur. Doğranan soğanlar ve sivri biberler tereyağında kavurulurken üzerine 400 gram kıyma eklenir. Kavurulan harcın üzerine kabukları soyulup dilimlenen domates ve incecik kıyılan maydanoz eklenir. Bir kase de pirinç eklenerek hepsi bir arada kavurulur. Son olarak böreğin iç harcına pul biber ve karabiber eklenir. Yumuşayan lahana yaprakları yufka gibi fırın tepsisine serilir ve üzerine iç harç koyulur. Kıymalı pirinçli harcında üzeri lahana yapraklarıyla kapatılır ve bu şekilde 3 katlı bir börek hazırlanır. Tereyağında salça kavurulur ve üzerine su eklenir. Hazırlanan sos lahana böreğinin üzerine dökülerek fırında pişirilir.
 
Lahana böreği sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI