Malzemeler:
1 litre süt
500 gr şeker
2 su bardağı un
Tereyağı
Sıvı yağ
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Süt
Nişasta
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 bardak su
Yapılışı:
Hamuru için; unun üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilip 1 yumurta kırılır. Yaklaşık 1 çay bardağı süt döükülüp harmanlanır. Azar azar su dökülerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Biraz nişasta ile birlikte toparlanıp üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır. Muhallebi için; 1 litre sütün içine; yarım kilo şeker, 2 su bardağı un eklenip devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen muhallebi soğumaya bırakılır. Bu sırada dinlenen hamur bezelere ayrılır. 3 beze nişasta serpilerek incecik açılıp üst üste serilir. İki kat yufkanın üzeri fındık kırığı ile kaplanır. 3 yufka daha açılıp fındıkla kaplanan iki kat yufkanın üzerine serilir. Yufkalar 3 parmak genişliğinde karelere kesilir. Kareler; ortasına muhallebi sürülüp muska şeklinde kapatılır ve tepsiye dizilir. Bolca tereyağı sıvı yağ ile birlikte eritilip muska şeklindeki yufkalalrın üzerine dökülür. Laz Böreği yaklaşık 200 derecedeki fırında pişirilir. Şerbeti için 3 bardak şeker 2 bardak su ile kaynatılır ve fırından şıkan sıcak böreklerin üzerine dökülür.
Laz Böreği servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN