X
X

Limonlu Pasta tarifi

19.09.2012 Çarşamba 09:38 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir mutfağının çay ikramlıklarından Limonlu Pasta tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 yumurta
1 paket tereyağı
4 büyük kahve fincanı şeker
4 büyük kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
½ limon suyu

 
Sosu için;
2 limonun suyu
3 yemek kaşığı nişasta
2 büyük kahve fincanı şeker
1 yumurta
1 bardak su
 
Köpüğü için;
2 yumurta akı
2 büyük kahve fincanı şeker
 
Yapılışı:
1 paket margarin tavada eritilir. 3 yumurta, 4 büyük kahva fincanı şeker ve eriyen yağ köpürene kadar çırpılır. 4 büyük kahve fincanı un elenerek malzemelere eklenir, üzerine 1’er tatlı kaşığı vanilya ve kabartma tozu konularak karıştırılır. Kek hamuru yağlı kağıt serilmiş kalıba dökülerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra rahat kesebilmek için soğutulur.
 
Sosu için; 2 limonun suyu sıkılır, tencereye dökülür. Üzerine 3 yemek kaşığı nişasta ve 2 büyük kahve fincanı şeker eklenir, 1 bardak su dökülür. İçine 1 yumurta kırılır.  Tüm malzemeler iyice karıştırılır. Sos; muhallebi gibi koyulaşana kadar devamlı karıştırılarak pişirilir.
Pişen kek fırından alınıp soğutulur.
 
Köpüğü için; 2 yumurtanın akı, 2 büyük kahve fincanı şeker ile kar gibi olana kadar çırpılır. Kek kalıptan çıkarılıp ikiye kesilir. Hazırlanan limonlu sos arasına sürülür. Pastanın kapağı yerleştirilir üzeri köpükle kaplanır. Pasta tekrar kalıba konulup en yüksek dereceye ayarlanmış fırına verilir. Köpük hafif kahverengi bir renk alana kadar pişirilir. Pasta; kenarları bıçakla sıyrılarak kalıptan kolayca alınır. Servise kadar soğutulur.
 
Limonlu Pasta servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI