X
X

Lor Dolması tarifi

19.10.2012 Cuma 10:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzurum'un yöresel tatlarından Lor Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 demet pazı yaprağı
1 kase bulgur
2 kase süt
250 gr. kaymak
500 gr. tuzsuz lor

 
Yapılışı:
1 kase bulgur yıkanıp süzülür ve tencereye alınır. Üzerine aynı kase ile 2 ölçü süt ilave edilir. Kaymak konulup pilav gibi pişmeye bırakılır. Pazı yaprakları kaynar suda 1-2 dakika yumuşayana kadar haşlanıp sapları kesilir. Bulurlu iç ayrı bir kaba alınıp soğutulur. Soğuyan içe 500 gr. tuzsuz lor eklenip karıştırılır. Pazı yaprakları dolma içiyle sigara böreği gibi sarılıp ısıya dayanıklı fırın tepsisine dizilir. Dolmaların üzerine kaymak konulup 250 derecedeki fırında pişmeye bırakılır. Yanında yoğurtla sunulur.
 
Lor dolması servise hazırdır.