X
X

Lor Kurabiyesi

13.05.2014 Tuesday 09:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Lor Kurabiyesi, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Yarım kg tatlı sepet loru
2 su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
1 su bardağı  sıvıyağ
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limon suyu
4.5 su bardağı un

Üzerine:
2 yumurta akı
1 su bardağı şeker

YAPILIŞI:
Önce yumurta sarıları derin bir kaba alınır. Lor peyniri, şeker ve yağ katılıp elle yoğurarak karıştırılır. Daha sonra vanilya, kabartma tozu, limon suyu ve 4.5 su bardağı un içine eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Lor peynirlerinin çok fazla ezilmemesine dikkat edilir. Hamurdan İri ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlanır. Kurabiyeler önce yumurta akına daha sonra şekere bulanıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirilir.