X
X

Lor Tatlısı Tarifi

31.10.2013 Perşembe 16:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'nin yöresel tatlarından Lor Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Kg tatlı Lor
Yarım Su Bardağı Süt
3 Adet Yumurta 
Yarım Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu

Şerbeti İçin:
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
3-5 Damla Limon Suyu

Yapılışı:
Yarım bardak sütle lor peyniri çatal yardımıyla ezilir. Yarım su bardağı şeker, 3 adet yumurta, 1 su bardağı un ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu eklenip yoğurulur. Ayrı bir tencerede şeker ve su ile şerbet hazırlanır. Şerbet kaynayınca limon suyu eklenir. Lorlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 5 dakika önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir. Tatlı ve şerbet ılıkken şerbette tatlılar biraz bekletilir. Servis tabağına alınıp hindistan ceviziyle süslenip servis yapılır. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!


Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN