X
X

Macur Kapaması Tarifi

06.12.2013 Cuma 15:08 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'nin yöresel tatlarından Macur Kapaması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
8 kalçalı tavuk butu
2 su bardağı pirinç
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Tavuk butları su ile bir tencereye alınır ve haşlanır. Cam fırın tepsisine pirinç doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz ve nane alınır. Pirinç ve yeşillik iyice harmanlanır ve düzeltilir. Pirincin üzerine haşlanmış tavuk butları dizilir. Tavukların yarısına gelecek kadar tavuk suyu gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişirilir.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN