Malzemeler:
2 kg kemer patlıcan
750 gram dana kuşbaşı et
100 gram dolmalık fıstık
150 gram soyulmuş badem
3 su bardağı pirinç
6 su bardağı su
2 çay kaşığı karabiber
150 gram tereyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına kesilerek kızartılır ve yağını bırakması için bekletilir. Diğer tarafta kuşbaşı et 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ ile kavrulur. Badem ve dolmalık fıstık ayrı kaplarda tereyağı ile kavrulur. Pirinç iyice yıkanıp içine dolmalık fıstık, badem ve karabiber konularak karıştırılır.Patlıcanlar tencerenin içerisine uzunlamasına ve yan yana ortası boş kalacak şekilde dizilir. Tam ortasına et konulur ve hazırlanan pirinç üzerine yayılır. Üzerine 6 su bardağı su ilave edilerek pişirilir. Pirinç pişip demlendikten sonra servis tabağına ters çevrilerek alınır.