X
X

Malatya Usulü Un Kurabiyesi tarifi

22.04.2013 Pazartesi 13:31 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Malatya Usulü Un Kurabiyesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gram tereyağı
1 ½ su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 kase kayısı çekirdeği
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
300 gram tereyağı bir buçuk su bardağı pudra şekeri ile blendırla çırpılır. 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unla pudra şekerli tereyağlı harç yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Hamur parçalarının üzerine kayısı çekirdekleri batırılıp fırında pişirilir.
 
Malatya Usulü Un Kurabiyesi sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN