X
X

Maydanoz Dolması tarifi

17.04.2012 Salı 17:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bartın'ın yöresel tatlarından Maydanoz Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Su bardağı ince bulgur
2 Kepçe un
1 Demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Tatlı kaşığı karabiber
3 Bardak zeytinyağı
 
Üzeri için:
Sarımsak
Yoğurt
Tereyağı
Pul biber
 
Yapılışı:
Bulgur derin bir kapta iyice yıkanır. Kabın içinde bulgurla beraber iki kaşık su bırakılır. Nane, pul biber, karabiber ve tuz ilave edilir. Su ve un katılarak yoğrulmaya başlanır. Maydanoz ilave edilir ve yoğrulmaya devam edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra küçük toplar şeklinde yuvarlanır. Tencereye kaynar su, zeytinyağı ve tuz ilave edilir. Maydanoz dolmaları 10 dakika kaynatılır. Servis tabağına alınır. Tereyağı ve pul biber kızdırılır ve servis tabağına alınan köftelerin üzerine gezdirilir. Köfteler soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile süslenir.
 
Maydanoz dolması servise hazır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI