X
X

Mercimekli Erişte Pilavı tarifi

15.03.2012 Perşembe 11:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Mercimekli Erişte Pilavı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gram haşlanmış mercimek
500 gram erişte
3 yemek kaşığı Tereyağının özü
Patates
1 yemek kaşığı tuz
4 orta boy patates
 
Yapılışı:
4 adet patates soyulup, ince halkalar halinde doğranır. Erişteler için, bir tencereye su eklenir ve içine biraz tuz atılır. 3 yemek kaşığı tereyağı ocağa alınır, kızınca patatesler kızartılır.  Tencerede kaynayan suya da erişteler atılır, erişteler hafif yumuşayınca içine haşlanmış mercimekler eklenir. Erişteler haşlanınca suyu süzülür ve kızaran patateslerin üzerine ilave edilir.