X
X

Murtuğalı Çörek Tarifi

10.01.2014 Cuma 16:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bitlis'in yöresel tatlarından Murtuğalı Çörek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı süt
250 gram margarin
2 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
2 yumurta akı
Aldığı kadar un

İçi için:
250 gram tereyağı ya da margarin
2.5 su bardağı ceviz içi
Yarım kg un 

Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu

Yapılışı:
Hamur için bir tavada yağ eritilir. Ilık süt, sıvıyağ ve eritilen yağ yoğurma kabına alınır. Maya 1 su bardağı ılık suda eritilir. Tuz, yumurta akı, şeker ve mayalı su yoğurma kabına alınır. Üzerine alabildiği kadar un eklenip yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. Diğer tarafta murtuğa için tereyağı eritilir. Un eklenip 5 dakika kavrulduktan sonra ceviz içi eklenir 5 dakika daha kavrulur. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp açılır. Hamurun içine 1 yemek kaşığı murtuğa konulup kapatılır. Üzerlerine yoğurt ve yumurta sarısı karışımı sürülüp çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN!