X
X

Muska Böreği tarifi

08.01.2013 Salı 10:48 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırklareli'nin yöresel tatlarından Muska Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
1 kilo un
1 adet yumurta sarısı
1.5 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay bardağı sıvı yağ
½ paket kabartma tozu
 
İç malzemesi:
500 gram dana kıyma
250 gram tereyağı
4 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
1 yemek kaşığı karabiber
 
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
 
Yapılışı:
1 kilo una, 1 yumurta sarısı, 1.5 bardak yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke, kabartma tozu ve sıvı yağ eklenerek  yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur bir süre dinlendirilir. İnce kıyılan 4 soğan, 500 gram kıyma 1 bardak zeytinyağında kavurulur. Üzerine 1 yemek kaşığı karabiber eklenir. Dinlenen hamur incecik açılır ve ortadan ikiye kesilir. Katlanan yufka eritilen tereyağı ile yağlanır. Yufkanın içine kıymalı iç konularak, katlanarak büyükçe muska şekli verilir. Muska böreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
 
Muska böreği sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN