X
X

Nane Şekerli Elma Tatlısı tarifi

16.04.2013 Salı 10:32 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'nın yöresel tatlarından Nane Şekerli Elma Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
8 adet elma
1 demet taze nane
1 ½  bardak ceviz
4 bardak şeker
5 çay kaşığı tarçın
8 adet karanfil
1 adet limon
Kaymak
 
Yapılışı:
Tatlı için sert  elmalar seçilir. 8 adet elmanın kabukları soyulur ve altı da delinecek şekilde dolma gibi oyulup kararmamaları için limonlu suda bekletilir. 1 demet taze nane, yarım çay bardağı toz şekerle robotta çekilip temiz bir tülbentin içine koyulup bağlanır. Orta boy bir tencere suyla doldurulur. İçine 3 bardak şeker katılır. Soyup oyulan elmalar ve nane koyulan tülbent suyun içine yerleştirilir. Elmalar yumuşayana kadar haşlanır. 1 buçuk bardak ceviz dövülür. 2 yemek kaşığı şeker karamelize olana kadar kavrulur. 5 çay kaşığı tarçın ve bir buçuk bardak dövülmüş ceviz eklenir. Haşlanan elmalar cevizli tarçınlı şekerlemeyle doldurulur. Üzerlerine 1’er kaşık kaymak yerleştirilir. 8 adet taze nane yaprağı kanfillere geçirilir ve kaymakların üzerine elma yaprağı gibi yerleştirilir.
 
Nane Şekerli Elma Tatlısı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI