X
X

Nohutlu Dolma Tarifi

15.11.2013 Cuma 11:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Nohutlu Dolma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Yarım kg patlıcan
Yarım kg kabak
Yarım kg kırmızı biber
Yarım kg yeşil biber
600 gram kıyma
600 gram pirinç
125 gram margarin
2 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım kg domates
2 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber

Sos için: 
2 tatlı kaşığı nane
4-5 diş sarımsak
1 adet limonun suyu 

Yapılışı:
Dolmaların iç harcı için kıyma, pirinç, rendelenmiş domates, biber salçası, margarin ve baharat iyice yoğurulur. Haşlanmış nohut eklenip karıştırılır. Patlıcan ve kabaklar oyulur. Kırmızı ve yeşil biberlerin çekirdek yatakları çıkarılır. Hazırlanan iç harç ile doldurulurlar. Dik olarak tencereye yerleştirilip üzerine sıcak su gezdirilerek pişirilir. Dolmaların üzerine ocaktan alınmadan önce sarımsak ve bol limon suyu gezdirilip bir iki taşım kaynatılır. İsteğe göre yoğurtla servis yapılır.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!


Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI