X
X

Nohutlu İçli Köfte tarifi

11.02.2013 Pazartesi 12:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Nohutlu İçli Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr haşlanmış nohut
3 büyük kahve fincanı bulgur
1 çay bardağı irmik
3 adet kuru soğan
1 adet yumurta
½ demet  maydanoz
6 yemek kaşığı biber salçası
3 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 baş sarımsak
½ limon
1 ½ çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
İç harcı için; 3 adet kuru soğan robotta çekilir veya ince ince kıyılır. Suları sıkılıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur. 2 yemek kaşığı biber salçası; 1 tatlı kaşığı pul biber, kimyon ve karabiber serpilip kokusu çıkana kadar kavrulur. 3 su bardağı haşlanmış soğan da robotta çekilip malzemelere eklenir. Yarım demet ince ince kıyılmış maydanoz ile harmanlanır.
Dış harcı için; 3 büyük kahve fincanı bulgura; 2 yemek kaşığı biber salçası ve 1 adet yumurta ilave edilir, azar azar suyla ıslatılıp yoğrulur. 1 avuç un serpilip özleştirilir. Dış harçtan bezeler kopartılır, elde şekil verilip içine nohutlu harç yerleştirilir ve kapatılır. Köfteler yarım limon suyu sıkılmış kaynar suda haşlanır. 1 baş sarımsak ezilir. Yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavulup üzerine 2 yemek kaşığı biber salçası eklenir. 1 yemek kaşığı nar ekşisi ilave edilir. Haşlanan köftelerin üzerine nar ekşili sos dökülür.
 
Nohutlu İçli Köfte servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN