X
X

Öcce tarifi

18.02.2013 Pazartesi 10:01 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Öcce tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram yeşil soğan
250 gram taze sarımsak
4 bağ maydanoz
2 şişe soda
3 adet yumurta
2 kaşık kırmızı biber
½ kaşık karabiber
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
500 gram yeşil soğan250 gram taze sarımsak ve 4 bağ maydanoz incecik doğranır. Üzerine 1 paket kabartma tozu serpilir ve 3 yumurta kırılır. 2 kaşık kırmızı biber ve yarım kaşık karabiber eklenen karışıma un ve 2 şişe soda dökülür. Karıştırılıp yoğurulan malzemeler istenen kıvama gelene kadar un eklenir. Tavada kızdırılan yağa hazırlanan harç kaşık yardımıyla dökülür. Öcceler yağda çevirilerek kızartılıp servis tabağına alınır.
 
Öcce sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI