X
X

Ovma Şehriye Pilavı Tarifi

12.03.2014 Çarşamba 11:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kütahya'nın yöresel tatlarından Ovma Şehriye Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gram kıyma
1.5 kase ovma şehriye
3 biber
3-4 domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2.5 tatlı kaşığı tuz

Ovma şehriye hamuru için:
2 kase un
1 kase irmik
3 yumurta
Tuz
Aldığı kadar sıcak su

Yapılışı:
Ovma şehriye için un, irmik, yumurta ve tuz bir kaba alınır. Üzerine sıcak su eklenip sert bir hamur yoğurulur. Kahve fincanı tabağı büyüklüğünde parçalara ayrılıp yassılaştırılır. Hava ile temas ettirilip kuruması sağlanır. Kuruyan hamur parçaları süzgeçten geçirilerek ufaltılır. Kurumaya bırakılır. Pilav için kuruyan ovma şehriyeler tencerede kavrulur.

Tereyağı eklenip rengi dönene kadar kızartılır. Diğer tarafta kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Sıvıyağ eklenip kavrulur. İnce doğranmış biber eklenip dirilikleri kaybolana kadar kavrulmaya devam edilir. Küp doğranan domatesler eklenip tuzu ayarlanır. Şehriye eklenip karıştırıldıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Pişirilir ve demlendirilir.