X
X

Parmak Tatlısı tarifi

11.01.2013 Cuma 11:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Parmak Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

1 kilo un
3 adet yumurta
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
Şerbet için:
1 kilo toz şeker
2 bardak su
½ limon
 
Yapılışı:
Tatlının üzerine soğuk döküleceği önce şerbetini hazırlıyoruz. 2 bardak suya 1 kilo şeker ekleyerek kaynatıyoruz. Şerbet fokurdarken üzerine yarım limon sıkıyoruz. Tatlımızın hamuru için 3 yumurta kırıyoruz. Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyip karıştırarak sırasıyla yarımşar bardak süt ve yoğurt ekleyerek üzerine 1 kilo unu katıp karıştırıyoruz. Bir tatlı kaşığı da karbonat ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. İstenen kıvama gelen hamuru bir süre dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopararak avuç içerisinde parmak şekline gelen tatlımızı tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişiriyoruz. Tatlımız pişince fırından çıkartıp henüz sıcakken soğuttuğumuz şerbeti döküyoruz.
 
Parmak tatlısı sunuma hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI