X
X

Pastırmalı Bulgur Pilavı tarifi

15.02.2013 Cuma 09:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Pastırmalı Bulgur Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
200 gram çemensiz pastırma
2 kase siyez bulguru
6 adet domates
6 adet sivri biber
3 adet soğan
1 kase et suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
Doğranan soğan sivri biber ve domates tereyağında kavurulur. Kavurulan malzemelerin üzerine 1 kase et suyu 3 kase su eklenip karıştırılır. Haşlanan malzemelere karabiber ve pul biber serpilir. Üzerine 2 kase bulgur eklenip karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak pişmesi için bırakılır. Suyunu çekmeye başlayan bulgura 200 gram çemensiz pastırma eklenir ve karıştırılarak pişirilmeye devam edilir. Suyunu çeken ve demlenen pilav ocaktan alınır.
 
Pastırmalı bulgur pilavı sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI