Skip to main content
 

Patlıcan Böreği tarifi

01.04.2013 Pazartesi 11:37 (Güncellendi: )

Afyon'un yöresel tatlarından Patlıcan Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Patlıcan Böreği tarifi

Malzemeler:
500 gr kıyma
6 adet patlıcan
5 adet yumurta
3 adet domates
2 adet soğan
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
6 adet patlıcanın kabukları alacalı soyulur. Patlıcanlar 2-3 parmak kalınlığında dilimlenip tuzlu suda bekletilir. Tuzlu suda bekletilen patlıcanlar süzülüp kurulanır ve 2 su bardağı yağda kızartılır. Kızartılan patlıcanlar bıçakla ince ince kıyılır. 2 adet soğan yemeklik doğranıp  ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine alınır. Üzerine 1’er çay kaşığı karabiber ve kabartma tozu atılır. Kıyma ve ezilmiş patlıcanlar katılıp tüm malzemeler güzelce harmanlanır. Börek harcının üzerine yumurtalar kırılır ve karıştırılır. Börek harcı tepsiye düzgün bir şekilde yayılır ve üzerine domates dilimleri yerleştirilir. 180-200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Patlıcan Böreği servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
Sence Hangisi?

{{question.Title}}