X
X

Patlıcan Dolması tarifi

19.02.2013 Salı 11:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'nin yöresel tatlarından Patlıcan Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuru patlıcan
300 gr kuzu eti
1 ½ su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Kuru patlıcanlar yumuşayana kadar haşlanır. 300 gr kuzu eti kendi yağında rengi dönene kadar kavrulur. Soğanlar küçük küçük kıyılıp kavrulan etlere eklenir. diriliğini kaybedene kadar kavrulup 1 tatlı kaşığı domates salçası  eklenir. 2’şer çay kaşığı kırmızı biber ve karabiber ile 1 çay kaşığı tuz serpilir. 1 buçuk su bardağı pirinç yıkanıp süzülür. Pirinçler, kuru patlıcan içleri ve küçük küçük kıyılmış maydanozlar harca ilave edilir. Haşlanan patlıcanlar süzülür ve kavrulmuş dolma çi ile doldurulup tencereye dizilir. Patlıcanların üzerine geçmeyecek kadar su dökülüp dolma pişirilir. Pişen patlıcanlar yufkaya sarılıp limon sıkılır.
 
Patlıcan Dolması hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI