X
X

Patlıcan Kovalama tarifi

28.01.2013 Pazartesi 10:31 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Patlıcan Kovalama tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
8 adet patlıcan
1 kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet kırmızı biber
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
8 adet patlıcan fırında közlenir. 1 kg kuşbaşı kuzu eti kendi yağında kavrulur. Soğanlar, yeşil ve kırmızı biberler  ile 1 baş sarımsak küçük küçük doğranıp etlerle birleştirilir. Biraz  kavrulduktan sonra 3 adet domates eklenip 1 tatlı kaşığı kekik, 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber ve pul biber serpilir. Biraz daha kavrulmaya bırakılır. Köz patlıcanlar soyulur ve iri iri doğrandıktan 1 yemek kaşığı tereyağında sotelenir. Tepsiye döşenen patlıcanların üzeri  etle kaplanır ve  200 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.
 
Patlıcan Kovalama servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI