Skip to main content
 

Patlıcan Kovalama tarifi

Patlıcan Kovalama tarifi

Kayseri'nin yöresel tatlarından Patlıcan Kovalama tarifi, Mutfağım programında...

Patlıcan Kovalama tarifi
Patlıcan Kovalama tarifi

Malzemeler:
8 adet patlıcan
1 kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet kırmızı biber
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
8 adet patlıcan fırında közlenir. 1 kg kuşbaşı kuzu eti kendi yağında kavrulur. Soğanlar, yeşil ve kırmızı biberler  ile 1 baş sarımsak küçük küçük doğranıp etlerle birleştirilir. Biraz  kavrulduktan sonra 3 adet domates eklenip 1 tatlı kaşığı kekik, 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber ve pul biber serpilir. Biraz daha kavrulmaya bırakılır. Köz patlıcanlar soyulur ve iri iri doğrandıktan 1 yemek kaşığı tereyağında sotelenir. Tepsiye döşenen patlıcanların üzeri  etle kaplanır ve  200 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.
 
Patlıcan Kovalama servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

program  kanald  fan.kanald.com.tr  mutfagim_tarifler  Mutfağım