X
X

Patlıcan Tava Tarifi

05.03.2014 Çarşamba 10:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Patlıcan Tava tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg patlıcan
Yarım kg biber
3-4 domates
Yarım kg dana kuşbaşı et
Yarım kg arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup dörde bölünür ve küp şeklinde doğranır. Patlıcanlar bol sıvıyağda kızartılır. Biberler de patlıcanlar büyüklüğünde doğranıp kızartılır. Arpacık soğanlar çok az yağda sotelenir. Patlıcan, biber ve arpacık soğanlar karıştırılır. Diğer tarafta kuşbaşı etler az su ile düdüklü tencerede haşlanır. Haşlanan et ve minik doğranmış domatesler sebzelere eklenir. Et suyunda domates ve biber salçası karıştırılarak açılır. Baharatlar eklenip yemeğin üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.