X
X

Patlıcanlı Kıymalı Açma Börek tarifi

28.03.2012 Çarşamba 12:08 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'nin yöresel tatlarından Patlıcanlı Kıymalı Açma Börek'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru İçin:
12 Kepçe un
2 Yemek kaşığı yoğurt
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
Nişasta
 
İç Harcı için:
250 gr dana kıyma
4 Adet patlıcan
2 Adet kuru soğan
1 su bardağı domates suyu
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz
Pul biber
Karabiber
 
Üzeri İçin:
3 Yumurta
1 Yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu
 
Yapılışı:
Un, yoğurt ve zeytinyağı derin bir kaba alınır ve tuz eklendikten sonra üzerine yavaş yavaş su ilave edilerek yoğrulur. Kulak memesi kıvamını alan hamur bir kenarda dinlenmeye bırakılır. Bu sırada diğer tarafta 2 adet kuru soğan yemeklik doğranır ve 1,5 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Üzerine 250 gram kıyma ilave edilir ve rengi değişene kadar kavrulmaya devam edilir. 4 adet patlıcan alacalı soyulduktan sonra boyuna dörde kesilir ve minik minik doğranır. Derin bir kapta tuzlu su hazırlanır ve doğranan patlıcanlar tuzlu suda bekletilir. Kıyma kavrulunca, patlıcanların suyu süzülerek tencereye ilave edilir. Üzerine domates suyu, pul biber, karabiber ve tuz ilave edilir. Ocağın altı kapatılır ve ince kıyılmış maydanozlar ilave edilir.Dinlendiren hamur 12 eşit parçaya bölünür. Bezelerden 6 tanesi açılır, aralarına zeytinyağı sürülerek üst üste dizilir. Tepsi büyüklüğünde açılan 6 kat hamur Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine, hazırlanan patlıcanlı iç harcı doldurulur. Diğer 6 adet beze aynı şekilde açılır, aralarına zeytinyağı sürülerek üst üste dizilir ve tekrar açılır. Açılan hamur, tepsinin üzerine kapatılır. 3 yumurta ve 1 yemek kaşığı yoğurt çırpılır ve hamurun üzerine sürülür. Böreğin üzerine çörek otu serpildikten sonra, tepsi fırına verilir. Börek kızarınca, ıslak bir bez ile üzeri örtülerek dinlendirilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI