X
X

Patlıcanlı Kıymalı Bazlama Tarifi

11.03.2014 Salı 13:05 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Nevşehir'in yöresel tatlarından Patlıcanlı Kıymalı Bazlama tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
1 kg un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su

İçi için:
2 soğan
Yarım kg kıyma1 patlıcan (küp küp doğra)
Arzuya göre domates sos
Tuz, kimyon

Yapılışı:
1 bardak ılık  suda maya eritilip un ve tuz eklenip yumuşak bi hamur olacak şekilde yoğurulur. Mayalanması için 1.5 saat bekletilir. .1.5 saat beklet mayalansın.Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur. Kıyma eklenip biraz daha kavrulur. Doğranmış patlıcan eklenip kavrulur. Üzerine sos ve baharat eklenir. Mayalanan hamurdan bezeler kopartılıp oklavayla açılır. Patlıcanlı iç harçtan hamurların ortasına yayılır. Kenarları bastırarak kapatılır. Sac üzerinde pişirilir.