X
X

Patlıcanlı Köfte tarifi

20.09.2012 Perşembe 17:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Patlıcanlı Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1½  kase haşlanmış nohut
3 adet patlıcan
2 su bardağı yarma
2 bardak su
1 kase sıvı yağ
 
Sosu için:
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Genişçe bir tencereye sıcak  su koyulur. Tencereye bir buçuk kase önceden haşlanmış nohut dökülür.iki  bardak yarmaya iki bardak da  suyu  verilerek  iyice ovulur ve yumuşatılır. Üç adet  patlıcan, alacalı soyulur, tuzlu suya küçük küçük doğranır, süzülür ve kızgın yağda kızarmaya atılır. Yoğrulan yarmadan birer çimdik koparılarak  minik köfteler yapılır. Köfte parçaları misket misket yuvarlanarak ayrı bir tabağa atılır. Kızaran patlıcanlar fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlulu  bir tabağa alınır. Şekillenen  minik köfteler sıcak suda  haşlanmaya atılan  nohutların tenceresine dökülür. Tencereye iki tatlı kaşığı da tuz atılır. Patlıcan köftesinin sosu için bir soğan küp küp doğranarak tavaya alınır ve  iki yemek kaşığı tereyağında sotelenir.  Sosa iki yemek kaşığı salça eklenir. Bu arada  kızarmış patlıcanlar da nohut ve köftelerin yanına dökülür. Sos tavasındaki  salça erirken  tavaya  tenceredeki haşlama suyundan bir kaşık eklenir. Ardından tüm tava ana  tencereye dökülerek karıştırılır. Derin bir servis kabında sunulur.
 
Patlıcanlı köfte hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI