Malzemeler:
1½ kase haşlanmış nohut
3 adet patlıcan
2 su bardağı yarma
2 bardak su
1 kase sıvı yağ
Sosu için:
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Genişçe bir tencereye sıcak su koyulur. Tencereye bir buçuk kase önceden haşlanmış nohut dökülür.iki bardak yarmaya iki bardak da suyu verilerek iyice ovulur ve yumuşatılır. Üç adet patlıcan, alacalı soyulur, tuzlu suya küçük küçük doğranır, süzülür ve kızgın yağda kızarmaya atılır. Yoğrulan yarmadan birer çimdik koparılarak minik köfteler yapılır. Köfte parçaları misket misket yuvarlanarak ayrı bir tabağa atılır. Kızaran patlıcanlar fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlulu bir tabağa alınır. Şekillenen minik köfteler sıcak suda haşlanmaya atılan nohutların tenceresine dökülür. Tencereye iki tatlı kaşığı da tuz atılır. Patlıcan köftesinin sosu için bir soğan küp küp doğranarak tavaya alınır ve iki yemek kaşığı tereyağında sotelenir. Sosa iki yemek kaşığı salça eklenir. Bu arada kızarmış patlıcanlar da nohut ve köftelerin yanına dökülür. Sos tavasındaki salça erirken tavaya tenceredeki haşlama suyundan bir kaşık eklenir. Ardından tüm tava ana tencereye dökülerek karıştırılır. Derin bir servis kabında sunulur.
Patlıcanlı köfte hazırdır.