X
X

Patlıcanlı Köfte tarifi

11.03.2013 Pazartesi 10:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Patlıcanlı Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yarma
1 kase siyah nohut
3 adet patlıcan
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
İki su bardağı ince bulgur ve bir su bardağı yarma sıcak su dökülerek karıştırılıp ıslatılır. Şişmesi için dinlendirilir. Üç patlıcan alacalı soyulup küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir.  
Bulgurlu yarmalı hamurdan misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Tuz serpilen su kaynatılır ve içine hazırlanan köfteler atılır. Siyah nohutlar da köftelerle haşlanmaya bırakılır. Bir soğan rondoda çekilir ve zeytinyağında kavurulur. Biber ve domates salçası eklenen soğanlar güzelce kavurulur. Küp küp doğranan patlıcanlar salça ve soğanlara eklenerek kavurulur. Kavurduğumuz malzemeleri haşlanan köfte siyah nohuda eklenip karıştırılır ve güzelce pişirilir.
 
Patlıcanlı köfte sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI