X
X

Patlıcanlı Pilav tarifi

16.01.2013 Çarşamba 17:19 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Edirne'nin yöresel tatlarından Patlıcanlı Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam toz kırmızı biber
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
2 adet kesme şeker
Dereotu

 
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup küp küp küp doğranır. Üzerine; kararmaması için tuz serpilip hava almayacak şekilde kapatılır.
2 su bardağı pirinç yıkanıp nişaştasından arındırılır. 1 adet kuru soğan rendelenir. Yarım çay bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. 1’er tutam karabiber, kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı tarçın ilave edilir. Pirinçler de eklenip biraz kavrulur ve kuş üzümü ile 2 adet kesme şeker atılır. 3 bardak su dökülüp pişmeye bırakılır. Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır ve pişmiş pilavla harmanlanır. Pilav; üzeri kağıt havlu ile kapatılıp demlenmeye brakılır. Üzerine küçük küçük doğranmış dereotu serpilerek servis edlir.
 
Patlıcanlı Pilav hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI