X
X

Pepeçura tarifi

28.02.2013 Perşembe 09:41 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Pepeçura tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 litre kara üzüm suyu
3 bardak mısır unu
1 bardak şeker
½ bardak fındık
 
Yapılışı:
Üç litre kara üzüm suyuna üç bardak mısır unu elekten geçirilerek eklenir ve karıştırılmaya başlanır. Tencereye alınan mısır unlu üzüm suyu karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Bir bardak şeker eklenen tatlı karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Servis yapılacağı tepsiye alınan Pepeçura soğutulduktan sonra üzeri öğütülmüş fındıkla süslenir.
 
Pepeçura sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI