X
X

Pestil Kızartması Tarifi

07.11.2013 Perşembe 10:35 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Pestil Kızartması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg dut pestili
2-3 adet yumurta
1 su bardağı ceviz içi

Kızartmak için: 
Sıvıyağ

Süslemek için: 
Pudra şekeri

Yapılışı:
Pestiller uzun kesilir. Diğer tarafta derin bir kaseye alınan yumurtalar iyice çırpılır. Pestil dilimleri yumurtaya bulanır. Derin bir tavada çok kızdırılmış yağ içinde iki taraflı olarak kızartılır. Servis tabağına alınır. Ceviz içi ve pudra şekeri ile süslenip servis yapılır.


Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN