X
X

Peynir Baklavası tarifi

06.02.2013 Çarşamba 21:52 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Peynir Baklavası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gr tuzsuz peynir
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
½ limon
Nişasta
Aldığı kadar un
 
Üzeri için;
200 gr tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 bardak su
 
Yapılışı:
Hamuru için; 1 adet yumurta, 1 bardak soğuk süt, yarım su bardağı sıvıyağ, yarım limonun suyu aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamında yoğrulup dinlendirilir. Şerbeti için; 3 bardak şeker 2 bardak su ile kaynatılır. Dinlenen hamur 6 bezeye ayrlır. İlk 3 beze, nişasta serpilerek açılır ve aralarına tereyağı parçaları yerleştirilerek tepsiye serilir. Tuzsuz peynir döşenir. Kalan 3 beze de açılıp aralarına tereyağı parçaları yerleştirilerek tepsiye alınır.  Birer porsiyonluk dilimlere ayrılır. 200 gr. tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırılır ve ikramın üzerine dökülür. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökülür.
 
Peynir Baklavası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN