X
X

Peynirli Lokma Tatlısı tarifi

20.02.2013 Çarşamba 13:21 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Peynirli Lokma Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram peynir
6 adet yumurta
3 kaşık pirinç unu
1 tatlı kaşığı karbonat
½ limon ½ litre sıvı yağ
Şerbeti için:
2 bardak şeker
2 bardak su
 
Yapılışı:
Yarım kilo beyaz peynir ezilir ve üzerine 6 yumurta kırılır. Üzerine 1 tatlı kaşığı karbonat ve yarım limonun suyu eklenerek çırpılır. Üç kaşık pirinç unu eklenen harç istenen kıvama gelene kadar karıştırılır. Tencerede kızdırılan yarım litre sıvı yağa peynirli lokma harcı kaşık yardımıyla dökülür. Nar gibi kızaran lokmalar tabağa alınır ve soğutulur. İki bardak şeker ve iki bardak su ile kaynatılarak şerbet hazırlanır. Soğuyan lokmalar sıcak şerbetin içine atılır ve ardından servis tabağına alınır.
 
Peynirli lokma tatlısı sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI