X
X

Peynirli Sıkma Tarifi

30.10.2013 Çarşamba 12:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Peynirli Sıkma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:
1 kalıp beyaz teneke peyniri
1 tatlı kaşığı pul biber
Biraz maydanoz

Hazırlanışı:
Un ve malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar yuvarlanarak bezeler oluşturulur. Bu bezelerden yemek tabağı büyüklüğünde hamurlar açılır. Sacın üzerinde veya teflon tavada pişirilir. Pişen hamurların içine katı yağ sürülerek  iç harcı konur ve dürüm şeklinde hazırlanır.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN