X
X

Pileli Baklava tarifi

07.01.2013 Pazartesi 10:35 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Pileli Baklava tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı yoğurt suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
6 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
500 gr ceviz
Aldığı kadar un
Nişasta

 
Şerbeti için:
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 2 yumurta kırılıp üzerine 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı yoğurt suyu, 1 tutam tuz eklenip karıştırılır. Aldığı kadar unla birlikte su eklenmeden kulak memesi kıvamında yoğrulur. Bezelere ayrılıp dinlendirilir (Hamur ne kadar fazla dinlenirsebaklava o kadar güzel olur)
 
Şerbeti için; 3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. İlk beze nişasta ve un karışımıyla incecik açılıp 4’eşit üçgene kesilir. Pile pile büzülüp s şeklinde kıvrılır ve 1 ucu içe katlanır. Üzerine ceviz içi yerleştirilir ve diğer uç ile kapatılıp tepsiye yerleştirilir. Tüm bezeler aynı  şekilde hazırlanır. 6 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve baklavaların üzerine dökülür. Baklava ortalamam 180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.
 
Pileli Baklava servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN