X
X

Pofuduk Börek Tarifi

02.02.2014 Sunday 15:40 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Pofuduk Börek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr. çökelek
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ

HAMURU İÇİN:
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Un

ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ


YAPILIŞI:
İç malzemesi için çökelek, ince kıyılmış maydanoz, doğranmış taze soğan ve tuz karıştırılır. Hamuru için; maya, su, tuz, şeker ve un ile yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalandırılır. Hamur ikiye bölünür, merdane ile açılıp sıvı yağ yardımıyla genişletilir. İçine çökelekli iç malzemesi yayılıp rulo şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Yağlanmış tepsiye dizilen hamurların kenarına yoğurt sıvı yağ karışımından sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.