X
X

Sac Kebabı tarifi

04.04.2012 Çarşamba 10:57 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Sac Kebabı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı et
750 gr yeşil biber
6 adet patlıcan
3 orta boy domates
3 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
Tereyağı sacda eritilir. Üzerine kuşbası kuzu etleri ilave edilip kapağı kapalı bir şekilde kavrulur. Patlıcanlar alacalı soyulup orta kalınlıkta dilimlenir. Kararmamaları ve acı suyunu salması için süt, tuz ve limon suyu eklenen suda bekletilir. Patlıcanların suyu süzülür ve yıkanıp kağıt havlu ile iyice kurulanır. Patlıcanlar ve biberler kızgın yağda kızartılır. Kavrulan etin üzerine patlıcanlar yerleştirilir. Kızaran biberler de sıra sıra dizilir. Domatesler halka halka dilimlenip yemeğin üzerine alınır. Arzuya göre tuz ilave edilerek sacın kapağı kapatılır ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Sac Kebabı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI