Malzemeler:
Hamur için;
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
1 paket kabartma tozu
Yarım limon suyu
Aldığı kadar un
İç harcı için: Yarım kg ceviz içi
Üzeri için: 250 gram tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1-2 limon tuzu
Yapılışı:
Hamur için tüm malzeme bir kaba alınıp iyice yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir. Hamur 5 bezeye ayrılır. Nişasta ile açılıp üzerine çekilmiş ceviz içi yayılır. Oklava ile sarılıp büzülerek oklavadan çıkartılır. Yağlanmış fırın tepsisine kol böreği şeklinde sarılır.
Diğer bezelere de aynı işlem uygulanıp tepsi doldurulur. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. Şerbeti için su ve şeker 10 dakika kaynatılır. Limon tuzu eklenip 5 dakika daha kaynatılıp soğuk tatlının üzerine gezdirilir.