X
X

Sarımsaklı Tavuklu Bulgur Pilavı tarifi

12.03.2012 Pazartesi 09:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Sarımsaklı Tavuklu Bulgur Pilavı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 bütün tavuk
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4 diş sarımsak
½ kase yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
Yapılışı:

Tavuk yağda arkalı önlü rengi dönene kadar biraz kızartılır. Büyükçe bir tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır.Bulgur yıkanıp süzülür.  Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ eklenir. Bulgur ilave edilir ve yarım tatlı kaşığı kadar tuz konarak biraz kavrulur. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.Haşlanmış tavuğu fırına vermeden önce üzerine sürmek için; yarım kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı domates salçası ve biraz sıvıyağ konup iyice karıştırılır. Hazırlanan sos, tavuğun heryerine sürülür ve 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 – 15 dakika kızarana kadar pişirilir.4 diş sarımsak soyulup küçük küçük doğranır ve biraz tavuk suyu ile karıştırıldıktan sonra pilav tam suyunu çekmeden tencereye ilave edilir. Pilav piştikten sonra biraz demlendirilir. Demlenen pilav tencereden genişçe bir servis tabağına dökülür. Fırında nar gibi kızaran tavuk ortasına yerleştirilir. Sarımsaklı Tavuklu Bulgur Pilavı servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI