X
X

Sarma Aşı tarifi

13.02.2013 Çarşamba 15:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Burdur'un yöresel tatlarından Sarma Aşı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Asma yaprağı
250 gr az tuzlu peynir
1 ½ su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
8 çay bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
1 adet soğan iri iri doğranıp pembeleşene kadar kavrulur. 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir. 4 yemek kaşığı ezilmiş haşhaşın kıvamı suyla açılır ve soğana ilave edilip kavurmaya devam edilir. 1 yemek kaşığı nane serpilir. Kavrulan malzemeler devamlı karıştırılarak 8 çay bardağı sıcak su dökülür, 1 silme çay kaşığı tuz serpilir ve kaynamaya bırakılır. 8 çay bardağı bulgur güzelce yıkanıp kaynayan suya atılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.
Ceviz iri tanelere ayrılacak şekilde ezilir. Peynirler rendelenir. Ceviz suyunu çeken pilava eklenir, pilav karıştırılır. Cevizin ardından rendelenmiş peynirler ilave edilir güzelce harmanlanıp pilav demlenmeye bırakılır. Asma yaprakları ile birlikte servis edilir.
 
Sarma Aşı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI