X
X

Semsek tarifi

06.03.2012 Salı 15:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Semsek'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
İç Harcı İçin:
400 gr kuzu kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı karabiber
 
Hamuru İçin:
2 su bardağı kepekli un
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Sıvıyağ
 
Yapılışı:
400 gr. kıyma, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine yemeklik doğranmış 1 adet kuru soğan ilave edilir. Daha sonra 1 çay bardağı pirinç ve 1,5 çay bardağı su eklenip kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. 2 çay kaşığı karabiber eklenir ve altı kapatılır. Daha sonra yarım demet ince kıyılmış maydanoz eklenir ve soğumaya bırakılır. Derin bir kaba; 2 su bardağı kepekli un, 1 çay bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karbonat ve tuz eklenip kulak memesi kıvamından daha sert bir hamur elde edilir. Hamur 5 dakika dinlendirildikten sonra pasta tabağı büyüklüğünde yufkalar açılır. Açılan yufkanın 2 kenarına kıymalı iç harcından eklenir ve yarım ay şeklinde kapatılır. Daha sonra yarım ay şeklindeki hamur çay tabağı yardımıyla ikiye kesilir ve iki adet börek elde edilir. Hazırlanan börekler sıvıyağda kızartılarak servis yapılır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI