
Kütahya'nın yöresel tatlarından Sıkıcık Çorbası tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 soğan
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Kuru nane
Tuz
Hamur için:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı toz tarhana
Tuz, karabiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber
Servis için:
Süzme yoğurt
Yapılışı:
İnce bulgur, toz tarhana ve baharatlar bir kaba alınıp harmanlanır. Üzerini çok az geçecek kadar kaynar su ile ıslatılır. Üzeri kapatılarak suyu çekerek şişmesi için dinlendirilir. Oluşan hamurdan misket büyüklüğünde toplar hazırlanır. Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağ ile kavrulur. Salça eklenip birlikte bir süre daha kavrulduktan sonra üzerine kaynar su eklenir. Hazırlanan hamur topları ve kuru nane eklenir. Tuzu ayarlanır. Diğer tarafta tereyağı eritilip kırmızı toz biber yakıldıktan sonra çorbanın üzerine gezdirilir. Servis tabağına alınan çorba süzme yoğurt ile servis edilir.