X
X

Sıkma tarifi (Adana)

11.02.2013 Monday 12:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Sıkma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gr tuzsuz peynir
100 gr kaşar peyniri
2 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
Tereyağı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
1’er çay bardağı yoğurt ve sıvı yağa 2 çay kaşığı tuz eklenip üzerine 2 çay bardağı su dökülür. Hamur; azar azar un eklenerek yoğrulmaya başlanır. Hamur eşit büyüklüğünde bezelere ayrılır, üzeri nemli bezle örtülüp iç hazırlanana kadar dinlendirilir. İçi için; tuzsuz peynir ve kaşar peyniri rendelenir. 2 adet kuru soğan pembeleşene kadar kavrulup peynirlerin üzerine eklenir. İnce ince doğranmış yarım demet maydanoz ve 1 çay kaşığı pul biber serpilip harmanlanır. Dinlenen hamurlar açılıp yağsız tavada pişirilir. Hamurların üzerine tereyağı sürülür. İç yerleştirilip sarılır.
 
Sıkma servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN