X
X

Sıkma tarifi (Diyarbakır)

14.03.2013 Perşembe 17:07 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Sıkma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gr kuzu kıyma
2 avuç un
1 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı karabiber
Koruk veya limon tuzu
Kızartmak için;
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
Kıyma; 1 silme tatlı kaşığı pul biber, 1 silme tatlı kaşığı karabiber, tuz ve 2 avuç  un ile birlikte yoğrulur. Ayrı bir tepsiye un serpilir. Köfte harcından küçük parçalar kopartılıp elde sıkılarak şekil verilir ve unlanmış tepsiye atılır. Tepsi arada sallanır ve köfteler unla kaplanır. Tencerede bol sıvı yağ kızdırılır. Köfteler kızgın yağda kızartılır. Sosu için kızartma yağından 5-6 kaşık alınır. 1 yemek kaşığı salça;  tuz, 1’er silme tatlı kaşığı karabiber ve pul biber ile birlikte kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine suyu dökülüp kaynatılır. Salçalı suya kızartılan köfteler atılır ve 1-2 taşım daha kaynatılır. Ekşilik vermesi için; koruk suyu, koruk kurusu veya biraz limon tuzu katılır.
 
Sıkma servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN