X
X

Şıllık Tatlısı tarifi

15.10.2012 Pazartesi 09:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Urfa'nın yöresel tatlarından Şıllık Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

Hamuru için:
Un
Su
Tuz
 
Şerbeti  için:
1 su bardağı şeker
1 bardak su
1 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı  İçi için; 1 su bardağı ceviz içi  Üzeri  için;
Fıstık içi
 
Yapılışı:
Şıllık tatlısı için  yoğurma kabına göz kararı un ve tuz alınır. Azar azar su dökerek çırpmaya başlanır. Elde edilmek istenen hamurun kıvamı krep hamuru gibi sıvı olmalıdır. Hamur kıvama gelince  dinlenmeye bırakılır. Tatlının cevizleri rondoya alınarak hafif dişe gelecek şekilde çekilir. Şeker ve su ocağa alınarak şerbet yapılır. Bir diğer gözde sade yağ ya da tereyağı eritilir. Eriyen yağ da şerbete eklenir. Sıvı hamur dibi tutmayan bir tavanın dibini kaplayacak kadar akıtılır ve pişirilir. Bu işlem hamur bitene kadar tekrarlanır. Yaprak yaprak pişmiş hamurlar elde edilir. Teker teker bir kaseye alınan her yaprak hamurun arasına cevizleri konulur. Tatlı ortadan başlanarak eşit karelere  kesilir. Şıllık tatlısının şerbeti yavaş yavaş eklenir. Üzerlerine antep fıstığıyla servis edilir.